Категорија : Скопје

Скопје

Чист воздух за најмладите – донација од Ротари за градинката „13-ти Ноември“

24news
Ротари клубот Скопје – Камен Мост денеска на Денот на ослободување на Скопје, донираше 12 прочистувачи на воздух за децата од центарската градинка „13-ти Ноември“.
Скопје

Делови од Бутел, Шуто Оризари и Бардовци утре без струја

24news
Дел од корисниците од улиците „Јуриј Розентал”, „Иљо Војвода”, „Мелничка”, „Виничка”, „Гвадалахара”, „Нов Живот”, „Вашингтонска”, „Бутелски Венец” и „Че Ге Вара” во општина Шуто Оризари
Скопје

Скопјани повторно дишат загаден воздух, во Лисиче ПМ10 честичките до 452 микрограми

24news
Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање попладневно покажува загадување на воздухот со високи концентрации на ПМ10 честичките во Скопје.