Search

Држави-членки на СЗО согласни за нов пандемиски договор

 Земјите-членки на Светската здравствена организација денеска се согласија да почнат со работа на градење нов меѓународен договор кој одредува како да се справат со следна глобална пандемија.

Државите усвоија резолуција на специјален состанок во Женева.

Со тоа, почнува процесот што треба да резултира со нов договор за подготвеност што стапува на сила во 2024 година и е одговор за пандемија.

Треба да знаете
Последни објави