June 28, 2022 13:31
Македонија

Независниот Синдикат на Професионални Војници ќе постави шатори и вреќи за спиење пред владата на РСМ

НЕЗАВИСЕН СИНДИКАТ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ НА МАКЕДОНИЈА (НСПВМ) од основањето континуирано и интензивно работи за подобрување на стандардот на вработените во Армијата на Република  Северна Македонија (АРСМ), на подобрување на односите Синдикат – работодавач – Министерство за одбрана на Република Северна Македонија (МОРСМ), подобрување на условите за работа, инсистира на зголемување на буџетот на МОРСМ, на подобрување на опремата за вработените, на корекции во Законот за служба во АРСМ за подобрување на условите за живот и работа на вработените.

Согласно член 40а од Законот за служба во Армијата, професионалните војници со наполнување на 45 години старост се префрлуваат во други сродни институции.

Но веќе 2 години од страна на Владата на РСМ за дел од професионалните војници не се превземени никакви активности за префрлување во друга институција.

Затоа НСПВМ превзема активности со своите членови и на ден 22.05.2022 година пред Владата на РСМ ке постави ШАТОР и вреќи за спиење долж тротоарот пред Владата и таму ке остане се додека не се исполни нашето барање.

 

https://tai.go88.is/

SunWin Cổng game bài đổi thưởng số 1 máy năng lượng mặt trời sunwin sunwin pro