February 23, 2019 08:27
Општини

Охридско езеро повторно пред излевање- покачено нивото на водата

Охридско езеро повторно пред излевање- покачено нивото на водата

Откако изминатиот викенд се изли Охридското езеро, и овој викенд состојбата беше алармантна, односно повторно пред излевање, пишува Плус Инфо.

Во  Охридското Езеро и натаму се влеваат поголеми количини вода од оние што се излеваат,што доведе до ситуација, вчера, нивото од 693,96 метри надморска височина, да достигне 21 сантиметар над максималната граница од 693,75 метри.

Езерото е пред излевање коментираат граѓаните на Охрид, стравувајќи и искажувајќи чудење што и денеска на истекот на езерото во реката Црн Дрим беа отворени само две порти.

Related posts

Интервју со градоначалникот на Општина Бутел

24info

Проблеми со реконструкцијата на охридската болница „Св. Еразмо“

24news

Пријави за инспекторка во општина Куманово и за кумановски инвеститор и изведувач

24news