Skip to main content
Забава

Брз десерт во чаша, совршен за кога ќе наминат гости

27/10/2024  21:53

Потребно е:

500 мл млеко
100 гр шеќер
3 лажици пченкарно брашно
30 ml вода
2 лажички инстант кафе
2 лажици топла вода

Дополнително:

2 лажички шеќер
2 лажички инстант кафе
малку врела вода

Подготовка:

Истурете го шеќерот во садот. Измешајте кафе со топла вода.

Потоа, истурете го кафето во млекото. Добро измешајте, па додадете го нишестето, измешајте со брашното и варете додека не се згусне.

На дното на секој сад наредете по еден бисквит, па истурете го филот. Оставете го во фрижидер два часа.

Шеќерот, кафето и водата изматете ги во сад додека не станат пени.

Готовиот прелив прелијте го колачот.