Search

Брус Вилис повторно на филм и покрај тешката болест? Го сака познат режисер

Легендарниот актер Брус Вилис неодамна се пензионираше откако му беше дијагностицирана афазија.

Иако се мислеше дека повеќе нема да биде виден на големото платно, режисерот Квентин Тарантино сега наводно сака да му овозможи на Вилис последното филмско појавување.

Претходно оваа година беше потврдено дека на актерот му била дијагностицирана фронтотемпорална деменција – невообичаена форма на болеста што „предизвикува проблеми со однесувањето и говорот“. Пред тоа му била дијагностицирана афазија, поради што морал да се повлече од својата професија.

Сепак, Дејли Експрес сега известува дека Тарантино – кој го подготвува својот следен филм The Movie Critic – би го сакал Вилис за мала улога во филмот. Двојката претходно работеше заедно на Pulp Fiction.

Иако, наводно, сè уште не допрел до семејството на актерот, тој планира да ги почитува нивните желби и дека ако кажат дека Вилис не е премногу добро за да учествува, тој би можел да вметне клип од некој од претходните филмови на актерот во новиот филм.

Новиот филм на Тарантино ќе се одвива во Јужна Калифорнија во 1977 година. Главниот лик е реален филмски критичар кој пишувал за порнографско списание, кое режисерот го читал додека растел и работел како продавач на автомати.

Треба да знаете
Последни објави