Search

Ковачевски ќе присуствува и ќе се обрати на одбележувањето на 78 години од формирањето на Црвениот крст на Република Северна Македонија


Ве известуваме дека на 20.03.2023 година (понеделник) претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски ќе присуствува и ќе се обрати на одбележувањето на 78 години од формирањето на Црвениот крст на Република Северна Македонија, настан во чиј склоп ќе има и хуманитарна акција за помош и поддршка на настраданото население од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, во 11:00 часот во хотелот „Холидеј Ин”.

По завршување на настанот, предвидени се изјави за одговори на новинарски прашања,  

Треба да знаете
Последни објави