Директор за зоолошка градина убил џуџести кози и ги послужил на гости

Ексдиректор на зоолошка градина убил четири пигмејски кози, па ги послужил на божиќна забава. Животните наводно биле заклани и сварени во просториите на зоолошката градина.

„Овие четири животни беа заклани и зготвени во просториите на зоолошката градина, а потоа беа послужени на божиќната забава“, изјави Фернандо Руиз Гутиерез, директор на одделот за диви животни.

Тој го обвини тогашниот директор на зоолошката градина, Хозе Рубен Нава, кој беше сменет од позицијата директор на зоолошката градина на 12 јануари откога во зоолошката градина пцовисаелен.

Инспекторите во вторникот рекоа дека некои од животните наводно биле продадени, тргувани или изедени по налог на Нава, објави „Гардијан“.

Според податоците на државниот сектор за животна средина, Нава наводно продавал елени и добиток на приватни лица, без соодветно книговодство.

 

Треба да знаете
Последни објави