Побарувачката од компаниите за Samsung паметни телефони на преклопување е повеќе од двојно зголемена

Samsung Electronics објави дека бројот на паметни телефони Galaxy Z Fold и Galaxy Z Flip продадени за корпоративна употреба е повеќе од двојно зголемен во споредба со истиот период минатата година. Бројот на преклопливи паметни телефони испорачани од Samsung до деловните корисници од јануари до октомври 2022 година се зголемил за 105% во споредба со истиот период во 2021 година.
Со оглед на тоа што испораката на паметни телефони на преклопување се очекува да достигнат 16 милиони единици ширум светот, што претставува зголемување од 73%, овие паметни телефони бргу стануваат станува мејнстрим, па се очекува продажбата да достигне 26 милиони единици во 2023 година. Леснотијата на мултитаскинг на големиот екран и моќната оптимизација на апликациите за уредите што се преклопуваат исто така придонесуваат деловните корисници сè повеќе да се одлучуваат за нив.
Предности на преклопливи телефони за деловни корисници
Како што компаниите се придвижуваат кон политиката на работа од секаде, потребна им е технологија за нови начини за постигнување максимална продуктивност. Телефоните на преклоп се особено атрактивни за секторот за финансиски услуги, каде 74% од финансиските советници кои учествуваа во истражувањето велат дека постојаното поврзување преку мобилни апликации е важно или клучно.
„Samsung Galaxy паметните телефони на преклопување се создадени за да понудат можности за нови начини на работа и креативност“, рече КЧ Чои, извршен потпретседател и директор на глобалниот тим за мобилни B2B мобилни искуства на Samsung Electronics. „Овој наплив на инвестиции ја потврдува потребата на нашите деловни клиенти за намерна иновација за подобрување на продуктивноста на вработените“. Galaxy Z Fold4, четвртата генерација на Samsung телефони на преклопување, е идеално решение за деловните корисници кои вршат повеќе задачи. И покрај неговата мала големина кога е преклопен, лесно може да се смести во џеб, овој модел нуди голем екран што може да се прошири, што ја олеснува работата во споредба со стандардните екрани на паметни телефони.
Екранот што може да се прошири на моделот Galaxy Z Fold4 нуди поголема работна површина и е погоден за користење функции речиси исто како на компјутер. Совршената алатка за мултитаскинг и спарување апликации, лентата со задачи слична на компјутер им овозможува на корисниците да управуваат, отвораат и префрлаат меѓу апликациите без да ја прекинуваат работата. Големиот екран е исто така совршено прилагоден за работа со неколку отворени прозорци. Galaxy Z Fold4 може да отвори до три апликации истовремено, вклучувајќи две исти за директна споредба. На пример, корисниците можат да одговорат на порака испратена преку Gmail додека гледаат два прозорци со отворен прелистувач Chrome, исто како да работат на работна површина со повеќе екрани.
Телефонот Galaxy Z Fold4 исто така се прилагодува на потребите на обемот на работа. Felx Mode режимот ви овозможува да користите некои од клучните алатки за видео повици без раце, а може да обезбеди и наменско електронско потпишување и земање белешки на партнерските апликации со помош на S Pen.
Силни партнерства кои го подобруваат искуството при користење на преклопливите уреди

Работата со телефоните на преклоп е популарна во многу деловни сектори и индустрии. Сегашната пазарна конкуренција е огромна, особено во секторот за финансиски услуги. На професионалците им се потребни најдобрите алатки кои ќе им помогнат да одржуваат континуитет и рутина, дури и кога работат од далечина.

Нивните уреди мора да поддржуваат сложени процеси и оптоварувања, вклучувајќи известувања, истражувања, графикони и да им ја дадат моќта и предноста на продуктивноста што им се потребни за да останат конкурентни. Во соработка со водечките партнери во својот сектор, Samsung ги подобри корисните функции на моделот Galaxy Z Fold, што доведе до раст на побарувачката за телефони на преклопување за деловна употреба.

Според неодамнешно истражување, Bloomberg Professional е апликација за финансиски услуги што најмногу ја користат инвестициските професионалци како трговци, аналитичари и менаџери. Истата го користи уникатниот фактор на форма на телефонот Galaxy Z Fold за да им овозможи на финансиските професионалци пристап до пазарните податоци, аналитиката, вестите и комуникацијата на Bloomberg во движење на поинтуитивен и поимпресивен начин, со истото корисничко искуство и функционалност на кое досега се навикнати корисниците. Приспособливиот приказ на апликацијата Bloomberg Professional на Samsung Galaxy Z Fold4 нуди лесен континуитет на работа и мултитаскинг во движење. Корисниците можат лесно да се префрлат од насловниот екран, кој е идеален за брзи разговори со Instant Bloomberg (IB), на големиот екран каде што е полесно да читаат статии, да ги следат податоците од пазарот во реално време, да прелистуваат портфолија или да вршат анализа на графикони. Ова им овозможува на финансиските професионалци да работат уште подобро на нивниот преклоплив уред.
DocuSign е водечкото решение за електронски потпис што го користат 24 од топ 25 компании на листата Fortune 500 Financial, исто така оптимизиран е и за Android 12L. Galaxy Z Fold4 го олеснува потпишувањето документи на големи екрани. Корисниците сега можат брзо да ги влечат и испуштаат прилозите за е-пошта во режим на повеќе прегледи директно во DocuSign eSignature и брзо да затвораат зделки во движење со Samsung S Pen и наменски потпис во флексибилен режим.
За финансиски професионалци кои работат во и надвор од канцеларијата, DocuSign нуди искуство слично на компјутер благодарение на режимот Samsung DeX. Со едноставно поврзување на уред со монитор и со поддршката со висока резолуција и одговорниот дизајн на DocuSign, професионалците го имаат истото искуство за која било големина или ориентација на екранот.
Samsung исто така соработува и со компанијата IBM за решавање на предизвиците со кои може да се соочат финансиските професионалци при поддршката на клиентите кога работат од каде било. IBM iX, партнерот за дизајнирање на корисничко искуство во IBM Consulting, работеше со една од водечките финансиски институции за да развие мобилно искуство што им помага на имотните советници брзо да пристапат и да управуваат со информациите за пазарот и портфолиото. Интеграцијата на Samsung DeX и S Pen им овозможува на корисниците да комуницираат со податоци, да влечат и испуштаат датотеки од една апликација во друга, да конвертираат рачно напишан текст во напишан текст, па дури и да додаваат дигитални потписи во целосно опкружување како компјутер на нивниот уред што се преклопува. Отворената филозофија на Samsung, исто така, овозможи вклучување на други популарни апликации за видео повици, контакти со клиенти, е-пошта и закажување во интерфејсот со повеќе апликации.
Samsung е посветен да работи со водечките партнери во индустријата за да создаде нови мобилни искуства и да работи заедно пошироко во наредните месеци за да ги искористи предностите на пробивните технологии како што се паметните телефони на преклопување.

Треба да знаете
Последни објави