April 20, 2019 16:49
Скопје

Шилегов: Наредната сезона скопјани ќе имаат Луна парк

Луна паркот во Градскиот парк беше срушен и се набавени само седум реквизити.

 

Оваа сезона немаме луна парк и јас размислувам за целосно нов концепт на Луна парк, тоа би било партнерство на градот со заинтересиран понудувач доколку не успееме да дојдеме до таа позиција тогаш ќе го модифицираме постојниот проект на луна паркот и за наредната сезона скопјани да можат да имаат Луна парк. Преку еден милион евра градот има потрошено на партерно уредување на постојната локација, ако не успееме да го направиме на партнерски однос тогаш поради почитта кон парите на граѓаните ќе мора да имплементираме нешто на постојната локација, вели скопскиот градоначалник Петре Шилегов.

Нови вести

Водовод извршил редок тип на интервенција: Санирале дефект без да ги поместат пругите

Igor

Промоција на првиот интерактивен водич за Скопје „Здраво Скопје“

Igor

Без вода корисниците на булевар Босна и Херцеговина

Igor