Хроника

(Видео) Полицијата брка група момчиња кај Чаирчанка за време на полицискиот час

Викендов за прв пат скопјани имаа полициски час кој почна порано од вообичаеното. Иако мнозинството граѓани го почитуваа, за мал број скопјани не ја почитуваа забраната за движење од 16 до 05 часот.

Така беше и во Чаир, каде група од неколку момчиња во близина на “Чаирчанка” се чини го стааваа трпението на полицајците на испит намерно стоејќи на улица. Од видеото се гледа дека се разбегаа кога дојде полициско цивилно возило, па не е познато дали некого од нив бркотницата со полицајците ќе ги чини најмалку 500 евра.