November 18, 2018 20:19
Македонија

ДУИ: Назначувањето на Лазар Еленовски е наш предлог

ДУИ: Назначувањето на Лазар Еленовски е наш предлог

„Со оглед на објавените информации во јавноста за назначувањето на Лазар Еленовски како специјален пратеник на Владата на Република Македонија за НАТО интеграции во Брисел, би сакале да ја информираме јавноста, дека г-дин Лазар Еленовски, исто како и во 2012 година, кога беше назначен за амбасадор во Брисел, така и сега, назначен е како специјален пратеник на Владата во НАТО, како кадровско решение предложено од ДУИ.

Лазар Еленовски претставува исклучително стручен познавач на евроатлантските интеграции и со своето знаење и експертиза ќе обезбеди значаен придонес во евроатлантските аспирации на Република Македонија“ се вели во соопштението на ДУИ.

Related posts

Премиерот Заев од Виница: На 30 септември, секој глас ЗА носи подобра иднина!

24news

СДСМ: Ново олеснување за граѓаните, Закон за отпишување на камата за наплата на долгови

24news

Јавното обвинителство гони 36 лица за Терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста

24news