Категорија : Музика

Музика

Германски психолог: „Моцарт ефектот е само урбан мит“

24news
Поради раширеното верување дека класичната музика влијае на детската интелигенција, бремените жени често одат на концерти, а наставниците во училиштата со задоволство им пуштаат на
Музика

Слушате една иста песна по сто пати на ден – чекајте да слушнете што му прави тоа на мозокот

24news
Питер Вуст од Кралската музичка академија во Данска одлучил да истражи што се случува со мозокот кога ќе се навлече на една песна и ја
Музика

Повеќе од 500 песни доставени до организаторите на годинешниот МАРС

24news
Македонскиот радиски фестивал (МАРС) оваа година ќе го прослави својот 10-годишен јубилеј. Традиционално, и оваа година ќе бидат избрани најпопуларните радиохитови на годината, селектирани и