Search

Попоски: Денешниот ден е најтопол досега оваа година… измерени се тропски 38 степени

Денес е првиот најтопол ден во Македонија досега оваа година, па така денес максималната дневна температура измерена во 17 часот според УХМР во Демир Капија и во Гевгелија изнесуваше 38 степени.

Во продолжение погледнете ги и останатите температури измерени низ Македонија во 17 часот попладнево, и тоа на мерните станици на УХМР.

Да напоменеме дека поради спарното и мачно време, температурите се чувствуваат како да се многу повисоки од реално измерените.

Треба да знаете
Последни објави