Search

1.408 стари пушки пронајдени во Битола

Во близина на поранешниот гарнизон во Битола, при изведување на градежни земјени работи пронајдени се 1 408 пушки од минатите балкански војни, соопшти регионалниот ЦУК Битола.

Пушките се подигнати и складирани на безбедно од страна на ДЗС Битола.

Треба да знаете
Последни објави