Search

ДИК: Oдѕивот на избирачките места на кои има прегласување e 45,88 отсто до 17 часот

До 17 чaсот, од вкупно запишани 4.514 гласачи на седумте избирачките места, гласале 2071 односно 45,88 отсто, објави Државната изборна комисија (ДИК).

Во ИМ 2101 во Желино гласале 503 гласачи односно 50,65%.

Во ИМ 1194 во Крушево, гласале 270 гласачи односно 57,57%.

Во ИМ 1202 во Крушево, гласале 85 гласачи односно 28,52 %.

Во ИМ 1272 во Охрид, гласале 306 гласачи односно 43,04%.

Во ИМ 1470 во Долнени, гласале 281 гласачи односно 42,71%.

Во ИМ 1470/1 во Долнени, гласале 234 гласачи односно 37,03%.

Во ИМ 1844 во Струга, гласале 392 гласачи односно 52,06 %.

Во споредба со гласањето на 8 мај 2024, до 17 часот, на ова прегласување се забележува зголемена излезеност за 0,14 отсто на овие избирачки места.

Треба да знаете
Последни објави