Search

Судскиот совет со 10 гласа „ЗА“ ја исклучија јавноста од седницата

Вечерва на полноќ започна итната седница на Судскиот совет, на која ќе се бара одземање на имунитетот на судијата Наќе Георгиев, кој беше фатен при поткуп од 10.000 евра.

На седницата иако беа присутни значителен број на медиуми, сепак членовите одлучија со 10 гласа „за“ да ја исклучат јавноста.

Засега не е познато колку ќе трае седницата, и кога би можело да биде објавена одлуката.

Инаку, вечерва беа направени претреси на повеќе локации, како и Врховниот суд, канцеларијата која ја користел.

Треба да знаете
Последни објави