Search

На „Водовод“ за неплатени сметки му исклучија струја, па делови од Скопје останаа без вода

Делови од Скопје, особено повисоките места од градот немаат вода, бидејќи на градското претпријатие „Водовод и канализација“ му е исклучена струјата. Поради исклучената струја на неколку локации не работат пумпите кои треба водата да ја однесат до повисоките точки, објави „СДК.МК“.

Исто така без струја од утрово е и зградата на ЈП „Водовод и канализација“.

„Немаме вода веќе неколку часа. Немаше никаква најава дека ќе има некаков зафат, па се јавивме на дежурниот телефон во ‘Водовод‘. Ни рекоа дека нема никаков дефект туку дека им е исклучена струјата“, вели жителка на населбата Нерези. 

Треба да знаете
Последни објави