Search

Путин назначи нов заменик министер за одбрана

Рускиот претседател Владимир Путин го назначи Олег Савељов за заменик министер за одбрана – началник на штабот на министерот за одбрана. Со друг указ, рускиот лидер го разреши од таа функција досегашниот заменик, генерал-полковник Јуриј Садовенко.

Савељов претходно ги извршуваше должностите ревизор на Управата за пресметка и плаќања, а во периодот 2012-2013 г. Во 2010 година ја извршуваше функцијата заменик министер за одбрана Андреј Белоусов во Министерството за економски развој.

Треба да знаете
Последни објави