Search

На полноќ Судскиот совет ќе одлучува за имунитетот на судијата Наќе Георгиев

Судски совет на полноќ ќе одлучува да му го одземе имунитетот на судијата Наќе Георгиев за да може да му биде одредена мерка притвор откако тој денеска беше уапсен од полицијата поради сомневања за примање поткуп.

Врховниот судија Георгиев кратко беше член на Судскиот совет, но лани во јули си поднесе оставка од оваа функкција пред официјално да даде заклетва за да може неговиот син да биде избран за судија во Основниот кривичен суд Скопје, како завршен кандидат на Акдемијата за судии и јавни обвинители.

Треба да знаете
Последни објави