Search

Петровска до Ковачки: Ти кажаа ли од партија кој ќе биде министер за одбрана?

Откако пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ ја прозва министерката за одбрана Славјанка Петровска за наводни договори за одредени промени на систематизација во секторот одбрана 24инфо.мк побара став од Петровска.

,,Уште го држи еуфоријата од славењето, и не разбрал убаво што доушниците му шепнале и се разбира повторно лаже.

Еве неколку прашања да одговори тој, кога ќе може:

Зошто го избришавте името Македонија од статутот на ДПМНЕ?

Дали меѓу актите што ќе ги поништувате во Министерството за одбрана ќе биде и решението со кое незаконски си унапреден…?

Кој ќе биде министер за одбрана во владата на ДПМНЕ, ти кажаа или ти скрија исто како за милјардата?” вели Петровска за 24инфо.мк.

Треба да знаете
Последни објави