Search

Бугарија заплени хероин вреден 9 милиони евра сокриен во душеци за спиење

Хероинот бил сокриен во душеци за спиење со кои бил натоварен камионот.

Официјалните лица ја процениле количината на дрога на 8,5 милиони евра.

Камионот е запленет на контролниот пункт Капитан Андреево на турската граница, изјави регионалниот обвинител на Хасково, Иван Стојанов.

Да си честитаме за овој навистина голем успех“, рече бугарскиот министер за внатрешни работи Калин Стојанов.

Се смета дека дрогата потекнува од Иран и била наменета за дистрибуција во некои од 27-те земји на Европската унија, рече тој.

Турскиот камионџија беше приведен и може да се соочи со затворска казна до 20 години доколку биде осуден за шверц на дрога.

Бугарија, која се наоѓа на рутата на дрога од Блискиот Исток до Западна Европа, презеде огромни чекори во последните години за да го спречи шверцот со наркотични средства

Треба да знаете
Последни објави