Search

ХАОС ВО РЕГИОНОТ: Влажниот и тежок снег крши гранки, некои делови од регионот се и без електрична енергија – Кај нас во Македонија во очекување на големо невреме

Почитувани, сведоци сме на огромна промена на времето на Балканскиот Полуостров. Силниот  и ладен Атмосферски фронт кој го најавивме денес во многу делови од регионот условува обилни врнежи од снег, а снежна покривка освен на планините, каде таа понекаде изнесува дури и до 20 сантиметри, се формираше понекаде и на пониските места, особено во Босна.

Снегот во Босна прави и проблеми поради тоа што е влажен и тежок, а некои делови од оваа земја се и без електрична енергија, а има  и паднати гранки поради тежината на снегот.

Погледнете како изгледа Тузла утринава

Треба да знаете
Последни објави