Search

Владеачката ХДЗ победила во Хрватска, ама не е задоволна од освоените мандати

Според првите излезни анкети објавени во централниот дневен весник ХРТ, ХДЗ и партнерите освоиле 58 мандати, а СДП со партнерите освоиле 44 мандати. Движењето Татковина и партнерите освоиле 13 мандати, Коалицијата Можемо и партнери со 11 мандати, Мост и партнери има девет мандати, Независна платформа Север – два мандати. Според истата анкета, IDS и партнерите имаат два мандата, а Фокус, Република еден мандат. Државната изборна комисија ќе почне да ги објавува официјалните резултати по 21 часот.  Од ХДЗ не се задоволни од резултатите, велат дека очекувале многу повеќе, објави Индекс.

Треба да знаете
Последни објави