Search

Советот на Европа бара од Владата детални информации за апсењето на Фуркан Салиу 

Бруталното апсење на новинарот Фуркан Салиу за време на еден натпревар од Третата македонска лига денеска се најде и на седницата на Владата. Таа, на предлог на премиерот Талат Џафери, го задожи Министерството за внатрешни работи да достави комплетна информација што сѐ се случуваше и зошто дојде до апсењето на Салиу, а подоцна и до поднесување кривична пријава за него до обвинителството од страна на МВР.

Според соопштението од седницата на Владата имало барање од Советот на Европа државните институции да дадат одговор за овие случувања.

Апсењето на Фуркан Салиу предизвика лавина реакции од новинарските здруженија, но и од пошироката јавност.

Треба да знаете
Последни објави