Search

Уште една кривична пријава за дивоградба во Охрид

СВР Охрид поднесе кривична пријава против С.Л.(46) и М.Л.(76) двајцата од Охрид, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „Бесправно градење”.

Тие, на катарстарска парцела во Охрид, спротивно од Законот за градење и без да поседуваат правосилно одобрение за градење издадено од надлежен Државен орган,  извршиле доградба на семејната куќа.

Треба да знаете
Последни објави