Search

Ќе се залагам за реформи во Уставен суд и Судски совет, порача Стевчо Јакимовски

Кампањата ќе оди во две насоки, една е реформа на Судскиот совет и Уставниот суд и втората развој на наменското, воено производство, истакна претседателскиот кандидат и претседател на ГРОМ Стевчо Јакимовски, пред почетокот на денешната Конвенција на коалицијата Храбро за Македонија.

Тој нагласи дека мора во Судскиот совет и Уставниот суд да има истакнати судии и адвокати, како и универзитетски професори а не стручни соработници.

– Република Македонија мора да се фокусира на наменската индустрија зошто глад за оружје нема само во Европа туку насекаде во светот, изјави Јакимовски. За таа намена како што кажа треба да се отвори посебна катедра за вооружување на Машинскиот факултет во Скопје

Треба да знаете
Последни објави