Search

Османи на НАТО Министерски состанок во Брисел

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска патува за Брисел каде ќе учествува на НАТО Министерскиот состанокот.

Во фокусот ќе биде одбележувањето на 75 годишнината од НАТО, како и приоритетите на Алијансата во пресрет на Самитот во Вашингтон.

На состанокот ќе стане збор и за актуелните безбедносни предизвици, сојузничката долгорочна поддршката за Украина, како и зајакнувањето на одвраќањето и одбраната на НАТО Алијансата.

Треба да знаете
Последни објави