Search

Виенската полиција за исчезнувањето на малата Данка: „Разговаравме со сведокот и го прегледавме видеото“

Австриската полиција разговарала со авторот на видеото од Виена на кое се гледа девојче кое личи на малата Данка Илиќ, двегодишното девојче кое исчезна на 26 март во Бањско Поље кај Бор.

„Го интервјуиравме сведокот и го прегледавме видеото што тој го сними. Точните околности, особено дали се работи за исчезнато девојче, е предмет на истрага што е во тек и го спроведува криминалистичката полиција на Виена“, велат за „Дневник“ од виенската полиција.

Австриската полиција беше контактирана од нашата полиција откако беше контактирана од маж кој на 30 март на трамвајска станица во центарот на Виена снимил девојче кое личи на исчезнатата Данка. Била придружувана од две жени, за кои се верува дека се Романки.

Виенската полиција не откри што открила, ниту пак открила информации за можни повици од граѓани кои би можеле да помогнат да се расветли овој случај.

Треба да знаете
Последни објави