Search

Ангелов за својот нов коалиционен партнер: Не е патриотизам ако мафтате со сонцето од Кутлеш, а притоа ништо не правите за својот народ

„Тие цело време зборуваат за патриотизам, но патриотизмот на ВМРО-ДПМНЕ е фолклорен патриотизам. Не е патриотизам ако вие вашата куќа ја наредите со ѕвездата од Кутлеш. Не е патриотизам ако мафтате со знамиња, а притоа ништо не правите за својот народ“ рече своевремено Стојанче Ангелов за ВМРО-ДПМНЕ.

Тој додаде дека вистински патриотизам е тоа што го прави Владата предводена од СДСМ, односно економскиот патриотизам.

Сепак, сега Ангелов со неговата партија, Достоинство, влегува во коалиција со тие што ги нарекуваше лажни патриоти кои не прават ништо за својот народ.

Треба да знаете
Последни објави