Search

Митрески на одбележување на 80-годишнината од Февруарскиот поход и од смртта на Кузман Јосифовски Питу

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Јован Митрески, денеска ќе учествува на одбележување на јубилејот – 80 години од Февруарскиот поход и од смртта на народниот херој Кузман Јосифовски Питу.

Настанот ќе се одржи во Домот на Армијата и е во организација на Главниот одбор на Сојузот на борците од НОАВМ (1941-1945) и на граѓаните продолжувачи.

Треба да знаете
Последни објави