Search

Почна собирањето потписи за Претседател на Македонија еве каде може да се потпишете

Денеска започна процедурата за собирање на 10.000 граѓански потписи потребни за официјализација на кандидатурите на оние кандидати за претседател на државата кои нема да имаат поддршка од 30 пратеници.

Граѓаните кои сакаат да се потпишат тоа можат да го сторат во подрачаните одделенија на Државната изборна комисија или во некои од нотарските канцеларии.

Во прилог каде граѓаните можат да го депонираат својот потпис. Оние кои сакаат да се потпишат задолжително да носат со себе лична карта.

Треба да знаете
Последни објави