Search

Брзата лента за замена на лични документи е во интерес на професионалните транспортери

Во интервјуто на ТВ21, дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев истакна дека најавата на министерот Бочварски во врска со брза лента на издавање на лични документи ќе биде реализирана, а на барање на професионалните транспортери.

„И пред техничката Влада, кога министер беше Оливер Спасовски, во тој период со одредени институции, компании, соработувавме, кај што им е неопходна брза измена на лични документи. Организиравме групно сликање во старечки домови на пример, носевме базни станици, ова не е ништо ново. Со министерот Бочварски имавме телефонски разговор на кој ме информираше дека ќе пратат допис за кои професионални возачи и тоа ќе го спроведеме. Сите документи ќе ги собере надлежното министерство, ќе имаме пропратен документ до МВР. Тоа не е првпат, сме излегувале и порано во пресрет на различни институции и компании”, рече Бојмацалиев.

Треба да знаете
Последни објави