Search

УНИЦЕФ: Многумина во Газа преживуваат со еден оброк дневно

Детскиот фонд на Обединетите нации (УНИЦЕФ) ја истакна кризата со глад во Газа, наведувајќи дека има недостиг од вода за пиење.

– На децата им треба прекин на огнот веднаш, нагласи УНИЦЕФ.

Организацијата повтори дека конфликтот во Газа кој трае повеќе од 4 месеци доведе до хуманитарна криза.

Треба да знаете
Последни објави