Search

(Видео) Јакимовски: Има индиции дека обезбедувачот на Мицкоски што сега е во притвор, заедно со други лица запалил четири камиони миксери за бетон

На денешната седница на Советот на општина Карпош, градоначалникот Стевчо Јакимовски излезе со одредени информации дека вработениот во МВР кој викендов нападнал колега и кој истовремено беше обезбедување на Христијан Мицкоски, Ивица Б. учествувал во палање на имот на една приватна компанија.

„Со основи на сомневање зборувам дека овој сега што ви е во притвор, обезбедувањето на Христијан, кој го истепа нашиот советник, Александар, има индиции дека тој со другарите, преку Лепенц, му влегоа на човекот и му ги запалија бетонерките, четири миксери за бетон му запалија“ рече Јакимовски во реплика на советниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

Јакимовски посочи дека ВМРО-ДПМНЕ се осветува кон како што тој рече, не игра по нивни ноти, додавајќи дека тие закани него нема да го исплашат, а граѓаните ќе ја казнат ВМРО-ДПМНЕ.

Треба да знаете
Последни објави