Search

2024 година е поволна година за венчавки, избегнувајте само еден датум

Според кинескиот хороскоп, годината на Дрвениот змеј, која владее од 10 февруари 2024 до 28 јануари 2025 година, носи многу позитивни работи. Змејовите се почитувани симболи на кинеската астрологија и познати по својата моќ, мудрост и успех, а кинескиот хороскоп за 2024 година најавува трансформација, раст и изобилство. Змејот припаѓа на симболот Јанг и е поврзан со елементот оган.

Се вели и дека оваа година е исклучително поволна за склучување бракови. Поволните денови за брак може да се изберат според различни критериуми, дали е тоа одлична шанса за убаво време, убав датум, годишнина од запознавање… Сепак, многумина тој датум го избираат и според астролошките случувања.

Сепак, има денови кога строго не се препорачува да се венчаат, за да се избегне развод. Ако сакате успешна свадба, тогаш прво погледнете го лунарниот календар. Луѓето од различни култури во секое време ги почитувале лунарните циклуси и живееле во согласност со нив, пишуваат медиумите. Се верува дека затемнувањето на Сонцето или Месечината е најнеповолното време за брак. Во некои култури, на бремените жени им било забрането да излегуваат надвор за време на затемнувањето, бидејќи се верувало дека тоа има негативно влијание врз нејзиното здравје. Во грчката митологија, затемнувањето на Сонцето е симбол на гневот на боговите.

Најдобро е да не планирате венчавка на 8 април 2024 година. Свадбата може да се чувствува како неочекувано губење на независноста и може да доведе до насилни изливи на гнев. На 8 април нè очекуваат неколку астролошки настани: новата месечина во Овен, првото затемнување на Сонцето во годината, кое исто така ќе биде целосно, спојот на Венера со Нептун, како и транзитот на Сонцето, Месечината, Меркур и Венера преку хороскопскиот знак Овен.

Од друга страна, бидејќи Венера во Водолија е сврзана со Плутон во Водолија, 17 февруари е еден од најповолните датуми за брак во 2024 година. Поволни датуми се 24 март и 29 април.

Треба да знаете
Последни објави