Search

Драмски театар се „поднови“ со 10 нови актери

Драмски театар се „поднови“ со десет актери, откако неодамна беше објавен конкурус во оваа национална установа.

На конкурост се пријавиле 80 дипломирани актери, а по направените аудиции жири-комисијата се одлучила за : Лазар Христов, Владимир Петровиќ, Нина Елсезер, Маријан Наумов, Јована Спасиќ, Ања Митиќ, Ивана Павлаковиќ, Дениз Абдула, Томислав Давидовски и Сара Климоска.

Аудицијата се одржала на 22 и на 23 јануари годинава, беше објавено на веб-страницата на Драмски.

Треба да знаете
Последни објави