Search

(Видео) Огромни колони возила чекаат за налепници НМК

Огромни колони и редици утрово се забележуваат на станици за технички преглед низ Скопје но и низ другите градови.

Причина за тоа е сложената процедура на МВР предводена од техничкиот министер за вантрешни работи Панче Тошковски која налага возачите со своите автобомили да доаѓаат на станиците за технички преглед, а налепниците да се лепат само од контролорите во станиците и во присуство на припадник на МВР.

24инфо.мк претходно повикувајќи се на разговор со вработени од станици, веќе пишуваше дека до вакви гужви веќе ќе дојде, затоа што од утре кодот НМК е задолжителен за сите возила.

Треба да знаете
Последни објави