Search

Девизните резeрви на крајот на јануари 4,33 милијарди евра

Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 4. 337,3 милиони евра, соопшти Народна банка.

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (56,4 проценти), по што следуваат валутите и депозитите (33,9 проценти) и монетарното злато (9,6 проценти).

Треба да знаете
Последни објави