Search

Размена на затвореници меѓу Русија и Украина со посредство на ОАЕ

Русија и Украина денеска разменија стотици воени заробеници, врз основа на договор постигнат со посредство на Обединетите Арапски Емирати.
Украинските власти известија дека 230 украински воени заробеници се вратиле дома.

Руското Министерство за одбрана соопшти дека 248 руски војници повеќе не се приведени во Украина.

Според тоа министерство, договорот е постигнат благодарение на посредничките напори на Обединетите Арапски Емирати.

Треба да знаете
Последни објави