Search

Што се случува во нашето тело кога јадеме лук?

Кога владеат вирусите, телото треба да зајакне, а најдобар начин за тоа е квалитетен сон, исхрана, физичка активност и секако – природни лекови.

Се препорачува да јадете најмалку шест чешниња лук неделно, бидејќи добро делува на срцето, а еве што се случува во организмот после јадење лук.

Во текот на првиот час: Лукот се вари во желудникот и станува идеална храна за организмот.

Четири часа после јадење: Помага во борбата против постоечките бактерии и вируси.

Шест часа после јадење: Се активира процесот на согорување на складираните масти во организмот.

По седум часа: Лукот има антибактериско дејство на крвотокот, пишува Сити Магазин.

Треба да знаете
Последни објави