Search

Украсена подводна елка во Охридското Езеро

Нуркачи од Охрид годинава ја накитија новогодишната елка во водите на Охридското Езеро и на сите им ја честитаа Новата 2024 година.

Охридските нуркачи традиционално на 25 декември на Божиќ по Грегоријанскиот календар украсуваат елка под вода и ја поставуваат во „Музејот на вода“, каде посетителите ќе можат да ја видат до крајот на јануари.

На Фејсбук профилот на Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид беа објавени фотографии и видеа од накитената елка под вода.

Обичај е секоја година нуркачите од „Амфора“ да им ја посветуваат Новата година на децата со ретки болести со желба за здравје, успех и среќно детство.

Треба да знаете
Последни објави