Search

Алиев и Ердоган му честитаа на Вучиќ за победата на изборите

Српскиот претседател Александар Вучиќ доби честитки по повод успешно одржаните вонредни парламентарни избори и победата на коалицијата „Александар Вучиќ – Србија не смее да запре“, а меѓу првите што му честитаа беа претседателите на Азербејџан и Турција, Илхам Алиев и Реџеп Таип Ердоган.

Алиев му честиташе на претседателот Вучиќ за успешното одржување на вонредните парламентарни избори и за сигурната победа на коалицијата предводена од Вучиќ.

„Резултатите од гласањето јасно ја одразуваат високата благодарност и поддршката на вашиот народ за политиката што ја спроведувате за развој и просперитет на Србија, како и големата доверба во вас. Нашите односи со Србија, пријателска земја и доверлив партнер, се од особено значење за нас. Презадоволни сме од досегашното ниво на нашите меѓудржавни односи засновани на взаемна доверба и поддршка и ефективна соработка на различни полиња, кои од ден на ден се прошируваат. Активниот политички дијалог меѓу нас игра важна улога во развојот на заедничките активности“, изјави Алиев.

Треба да знаете
Последни објави