Search

Професорот Николовски: Ако не се открие мотивот на Палевски за убиствата, истрагата не е целосно завршена

Професорот за безбедност, Марјан Николовски на Универзитетот „Климент Охридски“ во врска со грозоморните убиства за кои првоосомничен е Љупчо Палевски-Палчо, вели дека доколку не се открие мотивот, истрагата не е целосно завршена, во гостување на телевизија Телма.

Ако не го одговориме мотивот, не сме ја завршиле целосно истрагата. секако дека има и пропусти и многу отворени прашања за коишо се надеваме дека во понатамшшната фаза на истрагата ќе дојдеме до одговорите и ќе го заокружиме како процес комплкетно. Како дел од недостатоците е дека сипеа пвоосмничениот дс побегне, што за жал на институциите не е првиот што ја напуштил државата, знаачи тоа укажува на пропусти во водењето на истрагата во самото МВР, кадешто најверојатно некој доушник му кажал дека полицијата е на траг. Се затвора круготи и постои опасност од ваше приведување, што значи нарушено е основното начело во работењето на криминалистиката, а тоа е начелото на конспиративност“, рече професорот Марјан Николовски.

Треба да знаете
Последни објави