Search

„Повеќе зелено“, СДСМ спроведува голема акција за пошумување на 10.000 дрвја

Социјалдемократската младина на Македонија и СДСМ, како општествено одговорна партија, утре, сабота, 16.12.2023 година спроведува голема ацкија за пошумување на повеќе локации.

Под мотото „Повеќе зелено“ членови, активисти, млади, пратеници, партиски функционери, на 5 различни локации ширум републиката ќе засадат над 10.000 дрвја (садници), со средства обезбедени на СДСМ.

Во акцијата се поканети да се приклучат и сите граѓани кои сакаат да учествуваат.

Заедничката еколошка акција на младите социјалдемократи и СДСМ е придонес кон големата акција за пошумување којашто веќе ја спроведуваат надлежните министерства и надлежни институции, ја покажува посветеноста на СДСМ за зголемување на зелените површини, но и за поттикнување на општествената свест.

Пошумувањето е значајна и општетсвено одговорна активност која го зголемува зеленилото, влијае на создавање здрава и животна средина и поттикнува еколошка свест.

Акцијата „Повеќе зелено“ започнува утре, во 10.00 часот на пет локации избрани согласно анализа на повеќе фактори, меѓу кои и застапеноста на шумскиот фонд а се опфатени и локации зафатени со пожари во изминатите години.

1. Велешко – локација Бела Вода (Дрвја ќе засадат: Викторија Мадиќ, Каја Шукова, Васко Кичевски, Андреј Петров, Горан Трајковски, Тања Томиќ, Горан Стојановски, Ненад Коциќ, Даниела Пановска)

2. Кумановско – Старо Нагоричане (Дрвја ќе засадат: Сања Лукаревска, Бојан Маричиќ, Оливер Спасовски, Славјанка Петровска, Костадин Ацевски, Мелиса Ценоска Серафимоска, Мартин Костовски, Љатифе Шиковска, Санела Шкријељ, Маја Манолева, Александар Бајдевски, Лидија Тасевска)

3. Делчевско – Нов Истевник (Дрвја ќе засадат: Марко Михаилоски,Благој Бочварски, Љупчо Николовски, Горан Трајковски, Марија Ангелова, Соња Михаиловска)

4. Богданци – Брана Паљурци (Дрвја ќе засадат: Перо Костадинов, Милена Стевановиќ, Стојан Николов, Анго Ангов, Лазар Петровски, Блашко Шапов, Даниела Колева, Панчо Минов, Марија Костадинова)

5. Ресенско – Штрбово. (Дрвја ќе засадат: Миле Зечевиќ Вардарски, Бисера Костадиновска Стојчевска, Ивона Кузмановиќ, Менде Диневски, Наумче Мојсоски, Томе Христоски, Борче Петковски, Весна Томовска, Бети Рабаџиева)

Треба да знаете
Последни објави