Search

Ненад Георгиевски и Мијалче-Мишко Иванов добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

Ненад Георгиевски и Мијалче Иванов добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин”

Ненад Георгиевски  и Мијалче-Мишко Иванов се годинашни добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” за 2023  година,  за остварувања во областа на публицистиката и новинарството од интерес на  Северна Македонија.

Наградата за остварување во публицистиката му е доделена на  новинарот и публицист  Ненад Георгиевски, а Мијалче Иванов е добитник на наградата за остварување во областа на новинарството.

Претседател на Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев – Јасмин” е  Зоран Бојаровски.

Наградата на добитниците ќе им биде врачена на 21 декември 2023 година (четврток) во 12 часот, во свечената сала на Собранието на Република Северна Македонија.

Треба да знаете
Последни објави