Search

Вдовицата на Оливер Драгоевиќ се присетува: Со девојка под мишка ме следеше десет дена мене !

Легендарниот хрватски пејач Оливер Даргоевиќ почина на 29 јули, а неговата сопруга Весна гостувајќи на радио „Далмација“ се пристети на периодот кога се се вљубила во пејачот. Вдовицата на Оливер присетувајќи се на својата младост, како и на денот кога Драгојевиќ и се додворувал, раскажа и како Оливер ја следел околу Страдун кога му паднала во очи, иако тој тогаш имал девојка.

– Имаше една Јелена, ја знам! Секој ден менуваше жени. Тој со неа под мишка, а мене ме следи. И тоа траеше десетина дена. И еден ден седи во градска кафеана со овој исмевање и ми вели: „Сињорина, од некаде сте ми позната!“ А јас му велам: „Ме знаеш, оти десет дена ми си зад грб“ – изјави Весна во емисијата.

Како што вели Весна, Оливер бил изгубен случај.

– Тој беше изгубен случај. Ми се јави во два часот по полноќ по концерт во Требиње да каже дека ќе ме земе со такси, телефонот на куќата заѕвони во ходникот, ја разбудив цела куќа, а работам во шест часот наутро во болницата – изјавила Весна во таа прилика и открила како го поддржала.

-Тој беше машка „спонзоруша“, јас го издржував, моите родители земаа кредити за уредување на станот… Кога се венчавме, единаесет од нас живеевме во ист стан осум години! Наутро сите бегаат, останував јас и свекрва ми. Мојата свекрва беше стара колку јас сега. Но, според моето искуство, таа беше толку стара што очекував дека ќе умре секој ден. Ќе речеше: Тешко на ова, тешко на она, ќе умрам – рече во таа прилика Весна.

Треба да знаете
Последни објави