Search

Симболиката на слонот на влезната врата е моќна: Еве каде сè уште треба да се најде

Сигурно сте размислувале за фенг шуи, древната кинеска практика на создавање проток и рамнотежа во куќата, додека го уредувате вашиот животен простор. Оваа традиционална практика поттикнува поставување и организирање на предмети на начин што внесува позитивна енергија во просторот што го украсувате. Тој го поздравува и додавањето на фигурини кои носат среќа, како змејови, мандарински патки или слонови.

Зошто треба да имате слон близу вашата врата?

Во многу култури, слонот симболизира среќа, моќ, мудрост и плодност. И кога фигурини од слон се ставаат во близина на влезната врата, во близина на влезот во куќата, тие имаат две значења: статуата на слон во ходникот свртена спроти вратата носи среќа во домот, а слонот свртен кон вратата ја штити куќата и го штити вашиот дом од секаква негативна енергија.

Иако намерно се поставени, фигурите на слон прават и одличен декор. Можете да ги најдете во различни материјали, иако месингот е најпопуларен.

Каде на друго место може да се најде фигурата на слон?

Имајте на ум дека влезот во вашиот дом не е единственото место за статуа на слон. Фигурини од слон може да се постават и во други области од куќата за слична среќа.

-Во канцеларијата

Овде, значењето на статуата на слон означува мудрост и моќ и има за цел да внесе енергија во работниот простор. Поставете статуа во близина на вратата од вашата канцеларија или оставете слика на ѕидот.

– дневната соба

Слоновите во дневната соба каде што поминуваат подолго време сите членови на домаќинството или во просторот за играње на децата ги зајакнуваат врските меѓу членовите на семејството.

-во спалната

Декор на слон во спалната соба ја нагласува љубовта и верноста. Ставањето слон во детската соба претставува знаење и ќе донесе академски успех.

Треба да знаете
Последни објави