Search

Путин: Донбас и Новорусија се дел од Голема Русија

Рускиот претседател Владимир Путин повика да не се прават непотребни разлики меѓу новите и другите региони на Руската Федерација.

„И Новорусија и Донбас се дел од „Голема Русија“, одговори Путин на состанокот со членовите на Советот за човекови права на забелешката дека медицинската заедница „и во Велика Русија, и во Донбас и во Новорусија“ го поддржува шефот на држава.

Претседателот на Русија рече дека е неопходно почитувањето на човековите права да се сфати многу сериозно во новите региони на Руската Федерација.

Треба да знаете
Последни објави