Search

Еве колку вода дневно треба да пиете според вашата тежина

Многумина трврдат дека секој човек дневно во својот организам треба да внесува барем по 2 литри вода. Но, според научните истражувања е докажано дека постои разлика од човек до човек зависно од телесната тежината.

Водата е главна компонента која позитивно влијае на здравјето и физичкиот изглед, па не треба да ја правите најголемата грешка и заблуда – да ја замените со друг безалкохолен пијалак.

Проверете колкаво количество на вода треба да внесувате дневно според вашата тежина:

Треба да знаете
Последни објави